• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vilenzo stelt winstverwachting bij

Vilenzo stelt winstverwachting bij

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Tilburgs modeconcern Vilenzo International N.V. rapporteert over de eerste helft van dit jaar een omzetdaling van ruim 10%, van € 97,0 miljoen in 2001 naar € 86,7 miljoen. Het bedrijf wijt de tegenvaller aan de eerder aangekondigde herstructurering, maar laat ook weten dat de huidige marktomstandigheden hierin een rol hebben gespeeld. Vilenzo's bedrijfsresultaat is gedaald met € 1,9 miljoen tot € 5,6 miljoen (2001: € 7,5 miljoen). Ook deze daling wordt voornamelijk toegeschreven aan de eerder genoemde herstructurering. Het netto resultaat vóór afschrijving goodwill is gehalveerd tot € 1,4 miljoen (2001: € 3,0 miljoen).

In een persbericht laat het bedrijf weten te kampen met de gevolgen van het huidige economische klimaat en de invoering van de euro, het gedaalde vertrouwen, de teruglopende consumentenbestedingen (kleding) en de algehele onzekerheid. Als gevolg hiervan blijft de onderneming terughoudend met betrekking tot de eerder in juli uitgesproken winstverwachting van circa € 8 miljoen. Vilenzo komt in dit stadium dan ook niet met een concreet winstcijfer.

Naar eigen zeggen wordt het resultaat van Vilenzo over het gehele boekjaar 2002 sterk beïnvloed door een strategische herstructurering, welke op vier punten wordt doorgevoerd: beëindiging van de private label kinderkledingactiviteiten in Nederland; beëindiging van de eigen distributieactiviteiten in Amerika; verkoop van de productie- en verkoopactiviteiten in Pakistan én het stopzetten van de productie- en verkoopactiviteiten op Madagaskar. Hiermee heeft Vilenzo in 2002 afscheid genomen van de private label kinderkledingactiviteiten en zal het zich, gaan concentreren op design, marketing en sales. O verigens zijn de effecten van de herstructurering reeds in de halfjaarcijfers verwerkt.

Vilenzo