Het verlieslijdende modehuis Vilenzo heeft aangekondigd dat het drie concernonderdelen zal afstoten. De Amsterdamse vestiging van Vilenzo wordt verkocht aan het zittende management. Tot dit dochterbedrijf behoren de modemerken Barbara Farber, Dobber, Salty Dog en Pointer. "We hebben nu te veel merken in kinderkleding. De merken die we overhouden, zoals Bad Boys en Jeep, staan internationaal veel sterker in de markt", bestuursvoorzitter Bernard Doorenbos in De Telegraaf.

Verder verkoopt Vilenzo de acht Nederlandse winkels van het merk Björn Borg aan het management van dit onderdeel. Het modehuis doet ook afstand van de toeleverancier aan deze winkels, Björn Borg Wholesale. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Met de verkoop van de concernonderdelen en de eerder aangekondigde sluiting van de kledingfabriek op Madagaskar levert Vilenzo ongeveer € 50 miljoen aan omzet in. De afgeslankte onderneming zal jaarlijks een omzet draaien van ongeveer € 100 miljoen. Doorenbos denkt dat Vilenzo na de ingrijpende sanering weer kan groeien met bekende merken als Van Gils, Frans Molenaar en Bad Boys. Voor 2004 rekent de Vilenzo- topman nog op verlies. In het eerste halfjaar is het nettoverlies uitgekomen op € 14,3 miljoen. "Het is de bedoeling dat we volgend jaar weer winstgevend zijn." Momenteel is Vilenzo met drie partijen in gesprek om het vermogen van het bedrijf met minimaal € 10 miljoen te versterken. (Bron: De Telegraaf)

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN