• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vince oprichters keren terug naar het merk

Vince oprichters keren terug naar het merk

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De oprichters van het Amerikaanse modemerk Vince, Rea Laccone en Christopher LaPolice, keren tijdelijk terug naar het merk dat zij dertien jaar geleden oprichtten. Het duo heeft een twee-jarig contract gesloten met het merk om het creatieve proces en de merchandising in goede banen te leiden. Dat meldt WWD.

Laccone en LaPolice richtten Vince op als luxe modemerk gespecialiseerd in stijlvolle basic stukken. Het tweetal verkocht het merk in 2006 aan investeerder Kellwood en bleef nog zeven jaar aan, vijf jaar langer dan aanvankelijk gepland. In 2013 ging Vince de beurs op.

Sinds hun vertrek kampt het merk met product problemen, dalende koersen en een wisselend management. Vorige maand is Brendan Hoffman aangesteld als CEO. Hij moet het bedrijf weer uit de problemen helpen en heeft daarom Laccone en LaPolice gerecruteerd. “Niemand begrijpt beter wat het merk moet zijn dan die twee,” zei hij in een gesprek met WWD.

Vince verkoopt dames-, heren- en kinderkleding, schoenen en tassen. Het merk, dat in New York gevestigd is maar een ontwerpstudio in Los Angeles heeft, is inmiddels via 25.000 verkooppunten in 44 landen verkrijgbaar. In Nederland is het merk te vinden in luxe modezaken als Pauw en wordt ook verkocht via exclusieve modesites zoals Net-a-Porter.

Vince