• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vind de kleding die bij je bouw past

Vind de kleding die bij je bouw past

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

We kiezen kleding niet alleen maar uit omdat we het zo leuk vinden. Het moet ook bij je passen, en natuurlijk ook bij je figuur. Zo kan je wel een heel wijd jurkje dragen, maar als het ervoor zorgt dat je er vele malen dikker uitziet dan je werkelijk bent, is dat natuurlijk hartstikke zonde. Het meest belangrijk is om te benadrukken wat je mooi vindt aan jezelf, en te verbloemen waar je minder tevreden over bent, maar dat kan nog best moeilijk zijn.

Zandloper

Het meest bekende figuur is toch wel de zandloper. Dit betekent dat je bij de heupen en borsten wat breder bent, terwijl je een zichtbare taille hebt. Die taille moet zeker benadrukt worden! Dit kan door middel van een jurkje dat daar strakker wordt maar vervolgens uitloopt bijvoorbeeld. Ook een hemdje waarin de taille goed te zien is met een high waisted broek leg je het accent op de taille. Een andere absolute aanrader is een blazer dragen waarbij het knoopje boven de navel zit. Ook daarmee leg je nadruk op de taille.

Peer

Ook het figuur van een peer is zeer bekend en lastig om te kleden. Je hebt hierbij last van erg brede heupen die je gewoon wilt verbloemen. Een rok die strak zit bij of net onder de taille en vervolgens uitloopt is dan perfect. Een andere mogelijkheid is natuurlijk een simpele broek, maar zorg dan voor een broek die geen zakken aan de zijkant heeft. Deze lijken je alleen nog maar breder lijken, en dat is wat je net niet wil. Wat belangrijk is, is dat je niet toch de aandacht trekt naar je probleemgebied. Trek dus geen drukke prints aan bij je heupen, want de aandacht wordt dan meteen getrokken. Wanneer je toch een fan bent van leuke printjes, laat deze dan terugkomen in je top of in eventuele accessoires.

Bovenstaande zijn de meest voorkomende figuren. Het meest belangrijke blijft altijd om goed te laten zien wat jij mooi vindt aan jezelf. Ook wanneer je een grotere maat hebt, kun je een prachtige taille hebben bijvoorbeeld. Bij Fashionfinder.nl kun je nog meer van dit soort weetjes lezen en kun je ook nog eens leuke kleding shoppen!

Partner Content