• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vivienne Westwood voegt mannen- en vrouwenlijn samen

Vivienne Westwood voegt mannen- en vrouwenlijn samen

Door Anne Buis

11 aug. 2016

Mode

De Britse ontwerpster Vivienne Westwood zal de mannen- en vrouwencollecties van haar ready to wear-lijn samenvoegen en presenteren tijdens London Fashion Week Men’s in januari. Dat meldt WWD.

De Red Label vrouwencollectie en de Man Label zullen samengevoegd worden in het label Vivienne Westwood. De wijziging is onderdeel van de ambitie van het merk om de branding en productverkoop meer te stroomlijnen en te verduidelijken, zowel voor de industrie als de consument.

Om de consument beter te bedienen verschuift Westwood de show voor haar lentecollectie 2017 van september naar januari. De pers en inkopers kunnen via persoonlijke afspraken de collectie bekijken. “Verklein het bedrijf in omvang en reduceer tot de essentie,” vatte Westwood haar strategiewijzigingen samen tegenover WWD.

De Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood-lijn (ontworpen door Andreas Kronthaler, Westwood’s echtgenoot en ontwerper, red.) voor zowel mannen als vrouwen zal wel in op 1 oktober worden gepresenteerd in Parijs.

Kronthaler werkt inmiddels al 25 jaar voor het label van zijn echtgenote. Sinds maart 2016 is het label ‘Vivienne Westwood Gold Label’ daarom omgedoopt in ‘Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood’.

Beeld: Facebook Vivienne Westwood

Vivienne Westwood