• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Voel je Dietrich

Voel je Dietrich

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tot twintig oktober 2003 kun je je in het Musée Galliera in Parijs even Marlene Dietrich wanen. Brieven, foto's en vooral haar outfits zijn er op een intieme manier tentoongesteld.

Dietrich is duidelijk één van de grote stijliconen van het begin van deze eeuw. Luxe was voor haar niet alleen een levensstijl: ze zag zichzelf als een luxe-object, ze wás luxe. Haar overbekende mannenpakken van kostbaar tweed, die ze zo sierlijk droeg in combinatie met handgemaakte baretten en zijden kousen van Balenciaga; alles was minutieus uitgedacht.

Want Dietrich was veeleisend: het is bekend dat ze Franse naaistertjes de zomen uit haar -toen nog allemaal met de hand gemaakte- maatkleding liet rukken, tot het goed was. Maar dat is aan de kleding niet te zien. Behalve misschien aan het feit dat het allemaal zo mooi en 'af' is..

Daarom is de nieuwe tentoonstelling zo leuk: je kunt stiekem voelen aan ondergoed, of een intiem momentje beleven met waanzinnige jurken van een kwaliteit waar we nu alleen nog van dromen. Mmm...

 

 

 

 

 

Museum