Voorjaar Zomer 2020 Pitti Filati Stoffenshow Overzicht

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de nieuwste trends uit de Voorjaar Zomer 2020 editie van Pitti Filati, de grootste garen- en knitwearexpositie van Europa.

Het stoffenteam van Trendstop biedt lezers van FashionUnited exclusief inzicht in de belangrijkste trends uit Pitti Filati in Florence. Het specialistische textielevenement, dat in het historische Fortezza Da Basso gehouden wordt, verwelkomde een groot aantal internationale exposanten en bezoekers. De nadruk op ontwikkelingen die met de mode meegaan bracht een aantal trendruimtes met zich mee, gewijd aan een reeks nieuwe innovaties van performance sporten tot jeugdige subculture inspiraties met boeiende installaties en live presentaties van vooraanstaande producenten en fabrieken. Ons uitgebreide stoffenshow verslag en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de beste beslissingen kunt nemen voor uw collectie.

Deze week presenteert Trendstop drie belangrijke trends van Pitti Filati SS2020 (lente/zomer 2020). Bij Flattened Ribs wordt het alledaagse verheven tot hoogwaardig niveau met luxueuze garen en een minimalistische esthetiek, terwijl in Lightweight Open Weaves seizoenloze breisels voor de zomer ontwikkeld worden. Een sterke sportieve invloed komt naar voren in The Performance Knit waarbij technische innovaties hoge functionaliteit combineren met hoogwaardige mode.

Flattened Ribs

Klassieke ribtechnieken krijgen voor Voorjaar/Zomer 2020 een hedendaagse update. Zijdeachtige garen met een subtiele glans worden gebruikt om een afgevlakte rib te creëren voor een gladde, verfijnde afwerking die de trend voor alledaagse luxe aanboort, terwijl transparante en vaste contrasten een extra dimensie verlenen aan minimalistische looks.

Voorjaar Zomer 2020 Pitti Filati Stoffenshow Overzicht

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Kyototex Voorjaar Zomer 2020, Tibi Voorjaar Zomer 2019, Tacky Gym Research Area Voorjaar Zomer 2020.

The Performance Knit

Nu sportkleding een belangrijke influencer in alle modesectoren is, geven knitwearproducenten de toon aan met de ontwikkeling van hightech processen en de integratie van performance elementen in garen en vezels. Rekeigenschappen, luchtdoorlatende vezels, technische machinebreisels en constructies die de contouren van het lichaam volgen demonstreren de toekomst van breigoed.

Voorjaar Zomer 2020 Pitti Filati Stoffenshow Overzicht

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Handball Research Area Voorjaar Zomer 2020, Chloe Voorjaar Zomer 2019, Citysurfer Research Area Voorjaar Zomer 2020.

Lightweight Open Weaves

Naarmate de knitwearmarkt zich aanpast aan de toenemende vraag naar seizoenloze kledingstukken, maken lichtgewicht garens en opengewerkte constructies de transitie naar het zomerseizoen mogelijk voor breisels en weefsels. Delicate honingraat en perforatie 'effecten' hebben een luchtige uitstraling, zeker in zachte voorjaarspasteltinten.

Voorjaar Zomer 2020 Pitti Filati Stoffenshow Overzicht

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Iafil Voorjaar Zomer 2020, Chloe Voorjaar Zomer 2019, New Mill Voorjaar Zomer 2020.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring/Summer 2019 Knit Forecast van Trendstop, met alle belangrijke brei en knitweartrends voor het komende seizoen. Klik hier om uw gratis rapport te ontvangen.

Voorjaar Zomer 2020 Pitti Filati Stoffenshow Overzicht

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN