• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Waarom zou je tweedehands designer fashion kopen?

Waarom zou je tweedehands designer fashion kopen?

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Veel mensen halen er hun neus voor op of beantwoorden je bekentenis met gefronst voorhoofd. Toegeven dat je wel eens tweedehands kleding en accessoires koopt, dat doe je toch eigenlijk niet? Je gaat toch niet, net als lang geleden, in de versleten afdankertjes van je broers en zussen rondlopen? Eigenlijk is dit vreemd. We vinden het doodnormaal om een tweedehands auto aan te schaffen en als we eerlijk zijn is ook elk stuk antiek waar soms vorstelijke prijzen voor gevraagd wordt, een tweedehands gebruiksartikel.

Wie een blik werpt op zijn of haar garderobe en de inhoud laat zien aan oudere personen die zich de tijd van voor de oorlog nog herinneren, zal regelmatig horen dat we nu toch echt in een tijd van overvloed leven. En dat is natuurlijk ook zo. Nieuwe kleding kost dan wel geld, maar is via diverse kanalen heel gemakkelijk aan te schaffen, tegen prijzen waarvoor je het zelf nooit kunt maken. Wie dan verder kijkt en vooral leest, merkt dat er zeker in de lagelonenlanden nog wel wat valt af te dingen op de manier waarop onze kleding wordt geproduceerd. Ook mensen die oog hebben voor het milieu denken na als ze horen dat een derde van onze gebruikte kleding verdwijnt op de afvalhoop, terwijl productie van katoen veel grondstoffen en vooral water kost.

Tegelijkertijd zien we overal het besef ontstaan dat onze maatschappij toch echt duurzamer en milieuvriendelijker moet worden ingericht. Wie dan nogmaals een blik werpt op de garderobe en zich afvraagt of het niet allemaal beter kan en vooral nog goedkoper, gaat kansen zien waar hij of zij misschien eerder overheen stapte.

Liefhebbers van designer kleding en designer accessoires kunnen hun hart ophalen bij online kanalen als Marktplaats of Ebay . Zeker bij Ebay heb je door de strenge kopersbescherming grote kans dat de designer fashion die je tweedehands koopt, ook echt is en geen namaak. Namaak designer fashion maakt inbreuk op de rechten van de fabrikant, het is in principe illegaal en enige garantie hoef je ook niet te verwachten. Toch is de markt voor namaak designer kleding groot en groeiend. Wie wel eens in het Verre Oosten is geweest heeft ze vast in grote hoeveelheden gezien op lokale markten.

Een bezoek aan een gezellig winkeltje dat gespecialiseerd is in tweedehands designer fashion, kan elke fashionista over de streep trekken. Niet alleen is het aanbod vaak verrassend, maar juist doordat het vaak wat retro-elementen laat zien is het ook helemaal trendy en van deze tijd. Ook online is het mogelijk om designer fashion, zoals Louis Vuitton tweedehands kleding aan te schaffen. Een site als Rebelle is daarin gespecialiseerd en controleert de echtheid van de aangeboden goederen streng. Naast Rebelle raken steeds meer online verkoopkanalen bekend. In Duitsland is bijvoorbeeld Sekond Herzog een succesvolle speler die zowel met damesmode als herenmode flink aan de weg timmert.

Het is vaak een kwestie van vertrouwen. Maar wie eenmaal heeft gemerkt hoeveel geld zij overhoudt door designer fashion tweedehands en online te kopen, is gewonnen.

designer fashion kopen?
Partner Content