Walter van Beierendonck ontwerpt kostuums voor Die Zauberflöte

De beroemde Duitse opera Die Zauberflöte in de Berlijnse Staatoper Under den Linden wordt na 25 jaar in een nieuw jasje gestoken en de Belgische modeontwerper Walter van Beierendonck tekende voor het ontwerp van de kostuums. Dat is bekendgemaakt middels een persbericht.

De beroemde opera van Mozart wordt ditmaal door de Amerikaanse regisseur Yuval Sharon ten tonele gebracht. Voor de nieuwe versie, die een aanvulling moet zijn op de geliefde versie van August Everding uit 1994, benaderde Sharon het stuk op een speelse en kleurrijke manier.

Het idee van een collage ligt ten grondslag aan de productie, een beetje zoals de muziek van Mozart zelf. Het draait om de oscillatie tussen de diverse stijlen van het Singspiel en de opera seria, waardoor een zekere speelsheid ontstaat. Dit uit zich ook in het decor van Mimi Lien en in de kostuums van Beierendonck.

Walter van Beierendonck ontwerpt kostuums voor Die ZauberflöteWalter van Beierendonck ontwerpt kostuums voor Die ZauberflöteWalter van Beierendonck ontwerpt kostuums voor Die ZauberflöteWalter van Beierendonck ontwerpt kostuums voor Die Zauberflöte Foto's: Staatsoper, Credits: Monika Rittershaus
 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN