• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Warf Wild geeft nieuw leven

Warf Wild geeft nieuw leven

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De trend van het moment is tweede hands, custom made, kleding met een verhaal en army. Als je deze trends combineert dan heb je Warf Wild.

Warf Wild gebruikt tweede hands items en stoffen opnieuw en geeft ze een nieuw leven in een andere vorm. De kleding wordt dus gereïncarneerd! Van broeken worden er bijvoorbeeld rokken gemaakt of tassen. Daardoor is ieder item uniek er worden altijd andere stoffen gebruikt of originele prints.

En dat slaat aan, mensen zoals Brigit Maasland, Chris Zegers, Sylvie Meis, de bands Di-rect, de Helden en Bad Candy lopen al in Warf Wild.

Het verhaal achter Warf Wild is dat van een ontwerper die het ontwerpen van confectiekleding zat was en zijn heil zocht in Tibet waar hij terecht kwam in een klooster. In dit klooster is hij opgenomen door de monniken en heeft hij geleefd als een monnik. Hij kreeg ook een monniken naam: Warf Wild.

Daar zag hij dat de monniken gebruikte stoffen reïncarneerde. Zij werden ontdaan van vuil en de zonden van de vorige eigenaar maar behielden wel de ziel en lidtekens van de vorige eigenaar. Dit gaf hem zoveel inspiratie dat hij dit ook wilde gebruiken.

Nu is hij weer terug en wil alleen nog maar met gebruikte 'levende' stoffen werken die een ziel hebben en een verhaal van de vorige eigenaar. De kleding is daardoor uniek want ieder item heeft zijn eigen verhaal en achtergrond. Op de hangtag van ieder kleiding stuk vind je ook de datum van reïncarnatie.

Op het moment gebruikt hij veel army pants bedrukt met mooie prints zoals een burning heart of een prachtig gedicht. Ook worden er schitterende rokken gemaakt lang, half lang en voor de zomer mini. Alle rokken worden voorzien van een eigen look door vele stoffen te gebruiken van krijtstreep tot bloemenprint. Iedere stof is uniek en daardoor zie je nooit twee maal dezelfde rok!

De thema's die zullen volgen hebben te maken met de elementen. De burning heart is vuur en de volgende collectie staat in het teken van water en daar gebruikt Warf Wild kooi karpers voor op zijn afbeeldingen. Ook zal dit terug komen in de kleuren van de prints rood en blauw, die weer terug zijn te vinden op de Tibetaanse gebed vlaggen die rond de tempels hangen.

De Warf Wild kleding is voor het eerst afgelopen jaar alleen verkocht in de winkels van Funkie House en wordt vanaf dit seizoen op de gehele Nederlandse markt gebracht. De distributie is in handen van Pro 4 die onder andere ook de merken Meltin' Pot, PCB, Fish Finger voeren. Uiteraard gaat een deel van de opbrengst van de verkoop van deze t-shirts naar WarChild.

 

 

 

 

warfwild