• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Wat is Travel Mode?

Wat is Travel Mode?

Door FashionUnited

bezig met laden...

Mode

Travel Mode is vooral bekend vanwege het draagcomfort en de praktische aspecten van het materiaal. Het kreukt niet, droogt snel en is dus ideaal voor op reis. Helder toch? Maar wat is travel mode nu precies en hoe wordt het gemaakt?

Travel jersey

Travel collecties worden gemaakt van een materiaal dat vanwege de elastische kwaliteiten en machinale brei methode, travel jersey wordt genoemd. Travel jersey is een gladde en elastische tricot die kreukvrij is en sneldrogend. Het is mix van polyamide en elastaan, die in lichte en zwaardere kwaliteiten wordt geproduceerd. In feite is het een stofmix die al bestond, maar voor het gemak nu met de term ‘travel jersey’ wordt aangeduid. Merken en ontwerpers kiezen travel jersey voor specifieke items afhankelijk van het seizoen, om puur esthetische, design redenen of vanwege de elastische eigenschappen, het comfort en brede pas- of maatbereik van het materiaal.

Bonden of plakken

Travel mode is niet alleen ‘travel’ omdat travel jersey wordt gebruikt; bij het in elkaar zetten van de kleding worden ook specifieke technieken toegepast die bijdragen aan de praktische aspecten van de items en draagbaarheid. Het bonden (of plakken) van naden waardoor de kledingstukken lichter zijn, minder kreuken, sneller drogen en niet krimpen zoals bij gestikte naden wel kan gebeuren. Daarom, en ook omdat het mooier kan zijn, worden sommige travel kledingstukken zelfs helemaal niet afgewerkt, wat ‘raw edge’ wordt genoemd.

Travel als marketing tool

Travel jersey en ook de verwerking ervan tot travel wear, bestaat natuurlijk al langer en is ook eerder door kledingmerken gebruikt voor individuele items in hun collecties. Relatief nieuw is dat ‘travel’ als marketing instrument wordt ingezet en ‘travel’ een uniek kenmerk van een compleet kledingmerk is.

Draagmomenten

Travel collecties zijn niet alleen bedoeld voor lange reizen, zoals je uit de term zou kunnen opmaken, maar ook prima geschikt voor gewoon doordeweeks. Het aanbod travel wear groeit en het assortiment wordt steeds breder. Waar de productietechniek en stoffen oorspronkelijk vooral voor casual items werden gebruikt, worden ze nu ook ingezet om meer formele kledingstukken te maken zoals pantalons en colberts. Doordat travel nu voor meer draagmomenten wordt ingezet, zijn de collecties nog aantrekkelijker voor consumenten en retailers.

Foto: Mentatdgt via Pexels

japan tky
travel mode