• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • WFC Big Brands: “We zijn de grootste plus size B2B beurs van Europa”

WFC Big Brands: “We zijn de grootste plus size B2B beurs van Europa”

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Voor de zesde editie van WFC Big Brands beurs op zondag 28 en maandag 29 juli staan de standhouders in de rij. Eventmanager WFC Big Brands Mike Cats: “We zijn de grootste curvy B2B beurs van Europa, die twee keer per jaar in het World Fashion Centre wordt gehouden. Toen de Just Bib beurs failliet ging, hebben we vanaf januari 2017 met WFC Big Brands een succesvolle doorstart gemaakt. Er zijn modeshows toegevoegd, de marketing is anders aangepakt, net als de looproute en opstelling van de stands.”

“De beurs is na registratie vrij toegankelijk voor retailers en modeprofessionals. De bezoeker parkeert gratis. Het is een laagdrempelig event en iedere editie groeit het aantal stands en bezoekers. Dit keer voor het eerst met Tom Tailor Benelux, die een nieuwe plus size lijn lanceert, Aïno uit Finland en het Italiaanse Myday Moda van de LNP-SRL groep. Maar ook het Nederlandse label Chrissize. Met ruim 60 stands verdeeld over twee hallen. Bijna 110 dames- en herenlabels uit binnen- en buitenland presenteren de voorjaar-zomercollecties van 2020. Vaak schrijven standhouders zich na afloop van de beurs alweer in.”

Verder groeien

De gemiddelde kledingmaat in Nederland is volgens recente cijfers van brancheorganisatie Modint maat 40 gevolgd door 42. Maat 48 tot en met maat 58 heeft een marktdekking van 27 procent. Plus size is een nichemarkt die zich razendsnel ontwikkelt.

Cats: “WFC Big Brands heeft zeker nog potentie en ruimte om verder te groeien. We zien het ook aan de bezoekers: internationaler en naast de gespecialiseerde winkels die onze beurs bezoeken, ook modehuizen en online retailers. Zij voegen steeds meer plus size labels toe aan hun collecties. Bezoekers willen voelen en zien wat ze inkopen. Verder is de beurs een belangrijk contact- en netwerkmoment. Het is een ‘must visit’, wil je op hoogte blijven van nieuwe trends.”

WFC Big Brands is gratis toegankelijk voor bezoekers die zich registeren. Op beide dagen zijn shows met modellen die langs alle stands lopen. Zondag 28 juli is er een netwerkborrel voor bezoekers en standhouders van 17-20 uur.

Openingstijden WFC Big Brands
Zondag 28 juli van 10- 17 uur
Maandag 29 juli van 10- 17 uur
Aanmelden kan op: www.wfcbigbrands.nl

Partner Content
Plus Size
WFC Big Brands
World Fashion Centre