• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • WEARe alweer opgeheven

WEARe alweer opgeheven

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Aan het nieuwste avontuur van beursorganisator Igedo, WEARe, is alweer een einde gekomen. De jeans- en streetwearbeurs, zoals de nieuwe beurs werd geprofileerd, is al na de eerste editie -begin februari jongstleden- weer opgedoekt. Dat werd onlangs bekend gemaakt door organisatoren van WEARe Mark McGuire en Angelika Grammozi.

Als reden voor de opheffing van WEARe werd het gebrek aan belangstelling aangedragen; op de beurs die van 8 tot en met 10 februari in Düsseldorf plaatsvond kwamen 850 bezoekers af. En dat terwijl er veel beursbezoekers in de stad waren vanwege de andere beurzen in Düsseldorf; CPD, HMD, Body Look en Global Fashion vonden plaats op 10, 11 en 12 februari.

De verwachtingen voor WEARe waren aanvankelijk hooggespannen. Al was het maar omdat Igedo een jaar geleden aankondigde dat de opzet van de beurs in handen zou zijn van McGuire, die ervaring opdeed doordat hij vijf jaar lang soortgelijke werkzaamheden verrichtte bij Bread&Butter, toen dat nog in Berlijn huisde. Na het vertrek van Bread&Butter uit Berlijn dacht men op deze manier een leegte te vullen op het gebied van jeans- en streetwear.

En hoewel de organisatie van WEARe meteen na de beursdagen aangaf niet tevreden te zijn met de geringe aandacht die de beurs had getrokken en ook exposanten hun onvrede hadden geuit, was men er vlak na het evenement van verzekerd dat WEARe zich toch nog zou gaan ontwikkelen tot een platform voor jeans- en streetwear en gaf Mark McGuire aan dat hij vond dat de beurs een tweede kans verdiende. Organisator Igedo heeft echter besloten de handdoek in de ring te gooien.

De organisatoren van WEARe reageerden aangeslagen op dit besluit: "Als team hebben we deze keuze te accepteren. Als personen, die zich met ziel en zaligheid hebben ingezet voor WEARe, is het moeilijk zo'n nieuw en veelbelovend concept zo snel op te moeten geven."

Weare