Een leuke rolstoelkledinglijn ontbreekt in Nederland. Voor jongeren in een rolstoel is er in de winkels maar weinig leuke uitgaanskleding te vinden. Vaak is namelijk een aangepast model nodig, met bijzondere sluitingen. Bovendien komen mooie kleren niet altijd goed tot hun recht. "Een galajurk heeft bijvoorbeeld veel te veel stof. Aan de voorkant hoopt het op, opzij komt het tussen je wielen en de achterkant scheurt als je je armen optilt bij het dansen", vertelt Janine Shukla, die onlangs op zoek ging naar een mooie outfit voor een feestje.

Daarom organiseert de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind een ontwerpwedstrijd in het kader van het Europees jaar van mensen met een handicap. De opdracht is om mooie feest- en uitgaanskleding te ontwerpen voor jongeren op wielen. De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op zaterdag 1 november 2003 in Amersfoort.

Onder aanvoering van topcouturier Ronald Kolk zal de jury op die datum alle ingezonden schetsen en foto's beoordelen. Ook het publiek kan een stem uitbrengen. De winnaars uit beide categorieën gaan een dag op stap met ontwerper Mariotto in Italië.

Inschrijven kan tot 15 augustus. Het reglement en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.nsgk.nl en www.info2003.nl .

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN