• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Werken bij... Oger

Werken bij... Oger

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Oger ontwikkelt en produceert eigen herencollecties in Italië en brengt collecties van Italiaanse topmerken in vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Oger heeft ook een aantal franchise vestigingen van het Italiaanse topmerk Ermenegildo Zegna, het Amerikaanse Ralph Lauren en van de Nederlandse ontwerper Erny van Reijmersdal in Amsterdam. Dennis Lemmen (30) is werkzaam als personal advisor bij Oger Amsterdam.

Hoe ben je aan de baan gekomen?

In de zomer van 2007 werd ik benaderd door RVU televisie. Zij vroegen of ik het leuk vond om mee te doen aan het programma 'Aan de bak'. Dit is een programma waarin 4 kandidaten strijden om een baan bij een bedrijf en in dit geval was dat Oger. De winnaar kreeg de functie en mocht direct een contract tekenen bij Oger Fashion. Ik had de wedstrijd gewonnen en kon dus bij Oger aan de slag!

Voor ik bij Oger kwam werken, werkte ik ook al in de mode. Ik had dus al enige ervaring op dit vakgebied, wat ook heel goed van pas kwam bij de sollicitatie.

Waarom werken bij Oger?

Ik kende het bedrijf Oger natuurlijk al voor ik in de mode begon te werken. Ik wist dat het een ontzettend mooi bedrijf is en dat heeft mij eigenlijk nooit losgelaten. Het voelde alsof ik er al 10 jaar werkte: niet alleen door de mooie kleding die er verkocht wordt en de ambiance van de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, maar ook door de collega's waarmee ik samen kwam te werken. Een grote familie met liefde voor het modevak!

Hoe ziet een werkdag eruit?

Uiteraard beginnen we 's ochtends met een kopje koffie en bespreken we de dag met de collega's die die dag moeten werken. Alle werkzaamheden worden verdeeld, denk hierbij aan het verwerken van binnengekomen goederen, de presentatie van de merken in de winkel en het op maat adviseren en helpen van klanten.

Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de maatoverhemden op de afdeling 'Dressed for Success'. Hieronder valt het opmeten van mensen, het bijhouden van de stoffen, monitoren van de zendingen die binnenkomen en het onderhouden van contacten met onze klanten en kleermakers in Italië. Kortom geen enkele dag is hetzelfde!

OGER