• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Wetenschappers ontwerpen 'slimme beha'

Wetenschappers ontwerpen 'slimme beha'

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wetenschappers aan de Universiteit van Wollongong in Australië hebben het prototype van de 'Bionische beha' voorgesteld. Deze beha zou zich aanpassen aan de bewegingen van de borsten.

"Een goed ondersteunende beha is belangrijk, zeker tijdens activiteiten zoals sporten," zegt onderzoekster Julie Steele. "Helaas blijken de meest ondersteunende beha's ook het meest oncomfortabel." Samen met haar team Australische wetenschappers heeft Steele daarom een bionische beha ontwikkeld die gemaakt is van garen die zich aan de bewegingen van een vrouw aanpassen. In de beha zijn vezels verwerkt die gekoppeld zijn aan sensoren die de bewegingen van de borsten registeren. "Als de drager gaat rennen, trekken de kunstmatige spieren aan de achterkant van de beha samen voor meer ondersteuning. Wanneer de vrouw weer gaat lopen, gaat de beha losser zitten."

De 'Slimme beha' blijft voorlopig een prototype en gaat nog niet in de verkoop. Hiervoor moeten aspecten zoals de grootte en het onderhoudsgemak eerst nog gebruiksvriendelijk worden gemaakt.

bionischebeha
slimmebh