Vastgoedtycoons Willem Endstra en Klaas Hummel hebben drie van de vier torens en de garage van het modecentrum verkocht aan vier Zwitserse vastgoedbeleggers. Dat meldt het Parool deze week. Over de prijs zou geen van beide partijen iets kwijt willen, maar in de Amsterdamse krant wordt uitgegaan van ten minste 145 miljoen euro. Endstra en Hummel kochten het complex drie jaar geleden voor circa 99 miljoen euro.

Met de verkoop verwerven de Zwitsers ruim tachtigduizend vierkante meter kantoorvloer in torens 1, 2 en 4 en de parkeergarage. De vierde toren (de KLM-toren) blijft buiten de overeenkomst. Die is in handen van ING.

Nadat steeds meer kantoorruimte en showrooms leeg kwamen te staan is het World Fashion Center is door Endstra en Hummel de afgelopen jaren voor circa dertien miljoen euro opgeknapt. Onder meer de gevel en de showrooms kregen een opknapbeurt en de garage werd fors uitgebreid.

De leegstand van het complex is door de verbouwing van ongeveer twintig procent gedaald tot beneden de acht procent.

De kopers zijn holdings van vier Zwitserse families. De groep, die voorlopig anoniem wil blijven, wil zijn vastgoedportefeuille in Nederland fors uitbreiden.

Endstra trekt zich na de overeenkomst helemaal terug uit het modecentrum. Klaas Hummel zal, samen met Eric Van Beijnum, de directie over het complex blijven voeren.

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN