Wie heerste er op de social media tijdens New York Fashion Week?

Victoria Beckham scoorde op social media tijdens de New York Fashion Week. De modeontwerpster genereerde maar liefst 3,7 miljoen acties op Facebook, Twitter en Instagram. Dat meldt Shareablee, een social media analytics bedrijf.

Op de social media-kanalen Facebook, Twitter en Instagram samen heeft Beckham maar liefst 18 miljoen volgers. In de week van 10 tot en met 17 september postte ze 95 berichten.

Op de tweede plaats eindigde Michael Kors, goed voor 25,1 miljoen volgers. Hij had echter maar een derde van het aantal interacties van Beckham; hij genereerde 1,1 miljoen social media acties. Hij plaatste bijna even veel berichten als Beckham; 94 posts. Givenchy behaalde de derde plaats met een miljoen sociale acties. Andere modeontwerpers die de top 10 haalden waren Sherri Hill, Jeremy Scott, Rachel Zoe, Marc Jacobs, Diane von Furstenberg, Lacoste en Coach. Opvallend is dat de eerste drie ontwerpers de enige waren die meer dan een miljoen acties genereerden. Daarmee zijn ze samen goed voor meer dan een derde van het social media verkeer tijdens New York Fashion Week.

Thank you NY, such an incredible week. X x vb #VBSS16

Een foto die is geplaatst door Victoria Beckham (@victoriabeckham) op

Het bereik via social media is groot, maar naast social media-posts is de live-stream van catwalkshows bezig met een flinke opmars. “Het was voor het eerst dat je een app kan openen en een show via een livestream kon volgen,” vertelt Dan Porter, hoofd digitaal bij modeshowproducent IMG, aan WWD. Vooral Periscope, de live-streaming dienst van Twitter, deed het goed. Onder meer Badgley Mischka, Naeem Khan, Libertine, Jeremy Scott, Hervé Leger, Yigal Azrouel, Rebecca Minkoff en Rachel Zoe maakten gebruik van de live-streaming dienst. Daarnaast is de slow motion video een grote trend tijdens de New York Fashion Week, vertelt Porter.

Popster Selena Gomez scoorde de meeste likes voor een foto; ze poseerde tijdens een presentatie van Ralph Lauren in de tuin bij het McKittrick Hotel. De foto behaalde 1,5 miljoen likes op Instagram en 312.000 likes op Facebook.

Feeling downtown chic. At Polo's cool garden scene at #NYFW. Follow @POLORALPHLAUREN to see more. #imnotamodel #tryinsohard

Een foto die is geplaatst door Selena Gomez (@selenagomez) op

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN