• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • "Wij ondernemen in het WFC"

"Wij ondernemen in het WFC"

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ondernemers in het World Fashion Centre vertellen over hun ondernemerschap, visie en ambitie.

“Weten waarvoor je werkt, positieve feedback krijgen en eer van je werk zien, dat is ondernemen” - Mart Reker van The Clinic

Mart Reker is eigenaar van The Clinic. Hij is pigmentatiespecialist en trainer en heeft jaren ervaring als make up artist. Jarenlang reisde hij de wereld over voor fotoshoots. Vier jaar geleden besloot hij de permanente make up in te gaan en als één van de eerste zich te specialiseren in pigmentatie. Vier jaar geleden begon hij vanuit huis, maar na anderhalf jaar is hij al uit zijn jasje gegroeid. Een jaar geleden kwam hij in het World Fashion Centre terecht.

Het bedrijf van Mart is een klein beetje een buitenbeentje in het World Fashion Centre. “The Clinic is een praktijk waar verschillende specialisten op het gebied van cosmetische pigmentatie, injectables, massagetherapie en huidverstrakking zonder snijden en prikken onder een dak samenwerken. We willen een platform van specialisten op het gebied van beauty zijn. Iedereen die beautygerelateerd is, kan van The Clinic gebruikt maken. Maar het moet wel een gezellige huiskamersfeer blijven.”

Dat heeft veel voordelen. “De synergie tussen verschillende beautyplatforms onder één dak zorgt voor een hele fijne samenwerking. Zo komen er bijvoorbeeld mensen met littekens die de zichtbaarheid daarvan willen verminderen, maar er komen ook mensen voor micro haarpigmentatie (MPH), dat is echt een uitkomst voor mensen. Ik ben op dat gebied één van de eersten.”

MHP is niet de enige manier waarop Mart innoveert. Hij houdt altijd in de gaten wat de consument wil. “We merken dat de markt op dit moment echt vraagt om innovatieve beautybehandelingen. Dat is ook onze slogan: The Clinic Medic Spa. Behandelingen die verder gaan dan bij de schoonheidsspecialisten. We zitten tegen het medische aan. The Clinic vult het vlak op tussen de schoonheidsspecialist en de plastisch chirurg.” Maar het hoeft niet altijd moeilijk. “We zoeken ook natuurlijke oplossingen. We zijn groot voorstander van het lichaam op natuurlijke manieren stimuleren, in plaats van dat je alleen maar grijpt naar medicijnen. Heel veel medicatie maakt je ziek. Natuurlijk moet het altijd in overleg met je dokter, maar je kunt ook altijd op zoek naar een alternatief op het gebied van bijvoorbeeld voeding.”

Mart is ooit vanuit huis begonnen en lang op zoek geweest naar een geschikte ruimte. “Ik heb anderhalf jaar gezocht naar een mooie ruimte, maar het was allemaal teveel risico of teveel investering. Het World Fashion Centre was bereid me een mooie ruimte toe te wijzen.” Dat is niet de enige reden waarom het WFC zo’n perfecte locatie is voor The Clinic. “Als je het over het World Fashion Centre hebt, krijg je bij mensen altijd een twinkel in hun oog. Ook is mijn werk fashiongerelateerd, ik ben professioneel make up artist geweest en daarom kiezen mensen voor mij. Dat is voor mij een hele belangrijke reden geweest om in het WFC te gaan zitten. Daarnaast kunnen we hier ook veel bieden in het WFC, showroomhouders krijgen bijvoorbeeld korting op onze diensten.”

De reden dat Mart in de beautybusiness is beland, is simpel. “Ik heb mensen altijd al mooier willen maken dan ze al zijn. Als jij van de buitenkant straalt, voel jij je van binnen ook lekkerder. Daar zijn vaak helemaal geen lagen make up voor nodig.”

Maar niet alleen beauty zit in zijn bloed, ook ondernemen is belangrijk. “Weten waarvoor je werkt, positieve feedback krijgen en eer van je werk zien. En uiteindelijk gewoon merken dat al het mooie automatisch loopt. Dan verwerf je een positie waarin je vrijheid hebt.”

Voor nieuwe ondernemers heeft Mart een gouden tip: “Focus op één onderdeel voor je verder gaat met de volgende stap.”

Wilt u meer informatie over huren in het World Fashion Centre? Stuur een email naar verhuur@worldfashioncentre.nl of bel naar 020 - 511 0173 

Meer verhalen:  www.worldfashiontoday.nl/ondernemen-in-het-WFC

Partner Content
WFC
World Fashion Centre