De slechte bereikbaarheid van de hoofdstad is zeer nadeling voor de ondernemingsklimaat in die stad. Uit metingen - uitgevoerd door onderzoeksbureau O + S in opdracht van het gemeentelijke bureau Stadsregie - blijkt dat 70% van de ondernemers vindt dat de bereikbaarheid van Amsterdam de laatste maanden weer verslechterd is. Meer dan 60% van de forensen en bijna 60% van de bewoners, bezoekers en regiobewoners onderschrijven dat. Onderzoeksbureau O + S vroeg naar de ervaringen van de diverse groepen met de werkzaamheden in de stad.

Vooral de ergernis bij bezoekers en dagjesmensen verdubbelde. Zo'n 15% sprak eind vorig jaar van overlast, de laatste tijd was dat bijna30%. Bedrijven in buurten waar aan de weg werd gewerkt, ondervonden juist minder hinder dan in de maanden ervoor.De belangrijkste reden om Amsterdam te mijden zijn echter niet de wegwerkzaamheden, maar de weinige parkeermogelijkheden en de hoge parkeerkosten. In vergelijking met het vorige onderzoek noemen mensen deze motieven steeds vaker.

Onder bewoners uit de regio is het aantal mensen dat de stad onveilig vindt, verdubbeld: van 13 naar 27%. Sinds twee jaar heeft Amsterdam een stadsregisseur, aangesteld door de gemeente, met als taak het openbare leven met zo weinig mogelijk hinder en verstoringen te laten functioneren. Volgens de stadsregisseur denken gemeentelijke plannen- en beleidsmakers te weinig na over de uitvoering en het beheer van verkeersprojecten.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN