• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Winstdaling Brantano

Winstdaling Brantano

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Groep Brantano heeft in 2005 een operationele winst van €18.8 miljoen behaald, een daling van 5.2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, maar €0.8 miljoen hoger dan het vooropgestelde bedrag van €18 miljoen. De jaaromzet bedroeg €304.1 miljoen, een daling van 5.7 procent tegenover de omzet van €322.6 die het in 2004 behaalde. Exclusief Nederland en Denemarken, zou de omzet in 2005 met 2.1 procent zijn gestegen.

De groep realiseerde een bruto marge van 50.3 procent van de totale omzet, ten opzichte van 49.1 procent in 2004. De verbetering is een gevolg van de "aanhoudende focus op deze marge bij het aankoopproces en bij het stockbeheer", aldus Brantano. De operationele winst bedroeg in percentages van de jaaromzet 6.2 procent, hetgeen gelijk is aan het jaar ervoor. De operationele kosten stegen in 2005 zowel in België als in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van nutsvoorzieningen. In het Verenigd Koninkrijk stegen de huur en huurlasten aanzienlijk.

"In 2006 zullen werken we verder aan ons moderniseringsplan van de bestaande winkels in België en het Verenigd Koninkrijk en zijn er 7 openingen gepland," zei Voorzitter van de Raad van Bestuur, Joris Brantegem. "In 2006 zullen we ook bouwen aan de positionering van Brantano als nationale retailer in de Britse markt. Dit zal gepaard gaan met bijkomende investeringen in marketing." De groep telt nu 280 winkels in België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en in het Midden Oosten.

Brantano