De ophande zijnde overname van Reebok door Adidas voor $3.8 miljard (€ 3.16 miljard) heeft een negatief effect op de prestaties van het bedrijf, hoewel de inkomsten in het meest recente kwartaal robuust waren. ”Wij geloven dat de aankondiging van onze geplande fusie met Adidas op korte termijn onzekerheid heeft veroorzaakt over ons bedrijf en dit heeft effect gehad op onze omzet en de orders in het afgelopen kwartaal”, zei Kenneth Watchmaker, de financiële topman van Reebok, in een gesprek met analysten over resultaten van het derde kwartaal.

De inkomsten in het derde kwartaal schoten met 43.9 procent omhoog naar $117.7 miljoen, vergeleken met $81.8 miljoen in dezelfe periode vorig jaar. De resultaten waren dit jaar echter grotendeels te danken aan de verkoop van de Ralph Lauren schoenen licentie aan Polo Ralph Lauren Corp. voor $49 miljoen netto. Reebok werd geteisterd door juridische kosten in verband met de overname door Adidas en de integratie van The Hockey Co, dat in juni 2004 door Reebok werd overgenomen. De omzetdaling van Foot Locker had ook een negatief effect op de resultaten.

De omzet in het derde kwartaal daalde met 10 procent naar $1.15 miljard. De verkoop van schoeisel, waaronder de Reebok, Rockport en Greg Norman merken, daalde wereldwijd met 16.9 procent naar $589 miljoen, terwijl de kledingverkoop met 0.7 procent iets zakte naar $452.2 miljoen.

Het Reebok merk beleefde in de VS een kleine daling, maar schoeiselverkoop van het merk zag zowel in de VS als in het buitenland de grootste daling. Volgens analyst John Shanley van Susquehanna Financial Group heeft dit vooral te maken met een verschuiving van de modetrend, waarin het traditionele Reebok model geen plaats heeft. Reebok's inkomsten zijn in de afgelopen negen maanden met 36.9 procent gestegen naar $198 miljoen. De omzet nam met 1.4 procent toe naar $2.84 miljard.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN