Dat het Nederlandse klimaat zich doorgaans niet leent voor skieën of surfen, betekent niet dat Hollanders geen verstand hebben van mode voor deze sporten. Een bewijs daarvan is het Nederlandse sportkledingbedrijf Lynx dat al ruim twee jaar bestaat. Inmiddels telt het bedrijf twintig werknemers; in Rusland en Scandinavië wordt het merk in tien winkels verkocht. In Nederland zijn er, behalve de webshop, nog geen verkooppunten.

Toen de drie ontwerpers tweeëneenhalf jaar geleden besloten een eigen merk op te zetten, hebben ze wel een poging gedaan om in de Nederlandse winkels te komen, vertelt ontwerpster van het eerste uur, Vlada Nefedova. Maar dat ging moeizaam. "Winkels waren het niet gewend dat een merk meteen een complete collectie op de markt bracht", vertelt Nefedova. "Meestal begint het eerst met shirtjes en wat simpele ontwerpen. Je komt er niet zomaar tussen."

Toch slaagde Lynxz erin de seizoenen te overleven. Het merk brengt twee collecties per jaar uit, een wintersportcollectie voor de winter, een surfsportcollectie voor de zomer. Aan de nieuwe webshop wordt nu weliswaar nog de laatste hand gelegd, maar daarin zal de collectie voor komend seizoen te zien en te koop zijn. In totaal bevat de nieuwe collectie zo'n honderd stijlen.

De eerste collectie van het merk oogt minimalistisch, zonder opvallende prints of kleuren, maar bevat wel degelijk speciale elementen, vertelt Nefedova: "Vooral op het gebied van technische verbeteringen en comfort. We gebruiken bijvoorbeeld dunne en lichtgewicht stoffen waarin sporters makkelijk kunnen bewegen. Ook hebben we een capuchon met ingebouwde hoofdtelefoon en een jas met een handige schuine rits. Alles moet functioneel zijn en lang mee gaan."

Ook mode is een belangrijk onderwerp in de collectie. Was de vorige collectie nog vrij clean, voor de komende collectie is gebruik gemaakt van stoffen met fotoprints en drie dimensionale logo's. "We brengen city fashion in de sport", zegt Nefedova. Lynxz is weliswaar een relatief klein bedrijf, maar wel met grote ambities.

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN