• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Wintervoorpret: Zwart wit

Wintervoorpret: Zwart wit

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het komende modeseizoen belooft een droom te worden voor de echte 'fashionista'. Een paar onnoemelijk elegante basisstijlen vormen namelijk de leidraad voor een verleidelijke vrouwelijke look. En hoewel zij onderling goed combineren, zou het zonde zijn om niet de tijd te nemen van ieder afzonderlijk langdurig te genieten. Daarom zal in deze rubriek de komende weken iedere week een nieuwe stijl aan bod zal komen. Genoeg voor vele uurtjes wintervoorpret!

Belangrijk voor iedere nieuwe seizoenscollectie zijn natuurlijk de kleuren. Zij staan al vroeg in het jaar vast en geven een goede indicatie van het te verwachten algehele beeld. Deze winter lijken donkere tinten te overheersen, hier en daar gecombineerd met glanzende of felle accenten. Maar de belangrijkste uitgangspunten voor deze winter zijn zwart en wit. Gescheiden, in combinatie, accenten of uitbundige motiefjes; dit duo is dé basis voor de nieuwe look.

Het duidelijkst zichtbaar is deze trend in de op Op-art van de Zestiger jaren gebaseerde motieven. Zo sierden geometrische figuren als cirkels en vierkanten op de catwalks al Twiggyachtige A-lijn jurkjes of jassen met dubbele rij knopen. Zelfs zebra kan weer, zoals het merk Celine liet zien in Parijs, mits subtiel en sensueel. Belangrijk is het statement van het patroon: aanwezig en duidelijk.

Opvallend bij deze look is het uitblijven van andere kleuren. Een monochroom en helder beeld overheerst. Dat geldt ook voor de kleding waarbij ofwel zwart ofwel wit de boventoon voert. De één dient hier als aanvulling op de ander. Dit gebeurt voornamelijk in de vorm van lineaire details, die wederom teruggrijpen op de jaren zestig. Let op witte randjes bij een zwart pakje of rechte lijnen in strak belijnde jurkjes waarin Jackie Kennedy, de 'new look' en de bekende Dior pakjes herleven.

Voor een minder uitgesproken beeld zorgen de zogenaamde combi-outfits, waarbij witte en zwarte kledingstukken worden afgewisseld. Alle variëteiten van het mantel- en broekpak vinden in deze categorie een plaatsje. Maar er is ook meer conceptuele kleding met afwijkende vormen, zoals de outfits van Comme des Garçons, komt goed tot hun recht wanneer zwart en wit in duidelijk contrast met elkaar gecombineerd wordt.

Kiezen kan natuurlijk ook. Op de catwalk was al te zien dat een geheel witte outfit, zoals de architectonische strakke look van Gaultier, voor prachtige plaatjes kan zorgen. Geheel zwarte outfits blijven natuurlijk handig en draagbaar. Zwart is namelijk in alle stijlen mooi; zowel chique punk als de belijningen van de sixties en de twenties komen er prachtig in uit.

Voorwaarde voor een goed zwart/wit beeld, is consequentie. Witte schoenen met bandjes gecombineerd met opaque witte panty's of puntige witte laarzen tot in de lies maken een zwart jurkje met witte accenten af. Zwarte lange handschoenen en zwarte dikke maillots staan geweldig bij een Op-art motiefjurkje. De dare devils onder ons kunnen zelfs voor zwart/witte schoenen gaan. Let in ieder geval op de details en voer deze trend door in de puntjes. Want om zwart/wit opvallend modern te maken geldt: the bolder the better.

collectie