• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • X Bank en Scotch & Soda introduceren upcycling project de Designer Cocktail

X Bank en Scotch & Soda introduceren upcycling project de Designer Cocktail

Door Caroline Brakel

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Amsterdamse conceptstore X Bank slaat de handen ineen met Scotch & Soda voor een upcycling project in samenwerking met Nederlandse ontwerpers, zo meldt een persbericht van de winkel op de Amsterdamse Spuistraat.

X Bank heeft overgebleven items uit de lente-/zomercollectie 2020 van het Nederlandse merk geselecteerd en deze onder vier verschillende lokale designers verdeeld. Atelier Réservé, Schueller de Waal, Hacked by_ en Jouez les Enfants zijn de vier designerlabels die gevraagd zijn voor het project en zij hebben een eigen draai gegeven aan bestaande ontwerpen van Scotch & Soda. De nieuwe ontwerpen worden onder de naam Designer Cocktail 16 juli gelanceerd in X Bank.

Algemeen directeur van X Bank Nicolette Meijer vertelt in het persbericht dat X Bank getalenteerde designers graag een eerlijke kans geeft in de mode-industrie. “We zijn allemaal geraakt door de Corona-crisis en het is belangrijker dan ooit om stil te staan bij de dingen die er echt toe doen. Enerzijds is dat goed zorgen voor de wereld, anderzijds is dat talenten een podium te bieden.”

Naast de lancering van de Designer Cocktail doet X Bank dat door elke vier weken een andere designer in de spotlight te zetten. Designers krijgen carte blanche en mogen gebruik maken van een negen meter lange display om hun werk te presenteren. Aari Bostroem is de eerste designer die vanaf 11 juli zijn zonnebrillen- en accessoirelijn op zomerse wijze presenteert.

Beeld: Schueller de Waal

Atelier Reservé
Designer cocktail
Hacked By
Jouez les Enfants
Schueller de Waal
Scotch & Soda
X Bank