• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zadig & Voltaire toont collectie tijdens New York Fashion Week

Zadig & Voltaire toont collectie tijdens New York Fashion Week

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ter ere van haar twintigjarige bestaan zal het Franse modemerk Zadig & Voltaire haar nieuwe collectie presenteren tijdens de aankomende New York Fashion Week. Een primeur voor het merk, dat tot nu toe alleen op de Parijse catwalk showde.

”New York is mijn tweede huis,” zei Zadig & Voltaire-oprichter en CEO Thierry Gillier over de reden van de nieuwe stap tegenover WWD. Volgens zijn partner, creatief directeur Cécilia Bönström, laat de te tonen herfstcollectie zien hoe een Parijse vrouw verandert in een New Yorkse. “Het is een knipoog naar mijn muze Carolyn Bessette-Kennedy.”

De catwalkshow zal plaatsvinden op 13 februari, op evenementenlocatie Skylight Modern aan 537 West 27th Street in Chelsea, New York.

Voorheen toonde Zadig & Voltaire haar collecties enkel op de Parijse catwalk, maar samen met de vernieuwing van de website en het retailconcept begin vorig jaar, stapte het modelabel ook over op een ander presentatieformat.

Zadig & Voltaire werd in 1997 door Gillier opgericht. Datzelfde jaar werd ook de eerste Zadig & Voltaire winkel geopend in thuisstad Parijs. In 2003 trad de Zweedse ontwerper Bönström aan als creatief directeur. Zij ontwikkelde de karakteristieke Zadig & Voltaire kledingstijl: een mix van rock 'n roll en bohemien. Het merk wordt momenteel verkocht in dertig landen wereldwijd.

Beeld: Zadig & Voltaire Facebook

Zadig&Voltaire