Zalando en MOAM lanceren eerste item van gezamenlijke collectie

Creatief platform MOAM en Zalando hebben het eerste item uit de gezamenlijke collectie gereleased. De zijden sjaal, met de hand afgewerkt en voorzien van een print met mythische wezens, is vanaf vandaag te bestellen op de website van Zalando.

Zalando en MOAM lanceren eerste item van gezamenlijke collectie

Voor de collectie werkt de Duitse e-tailer samen met een vijftal MOAM-ontwerpers. De vijf internationale ontwerpers, Roos Boshart (Nederland), Robbie van Mierlo (België), Catherine Le Thérisien (Frankrijk), Rose Danford-Philips (Groot-Brittannië) en Maximiliano Ruelas (Italië), zijn uit een groep van 150 Europese modeacademie-alumni uitgekozen.

Naast een haute couture-lijn met ‘unieke en handgemaakte’ items, zullen verschillende kledingstukken speciaal voor Zalando ook in een grotere oplage worden gemaakt om de lijn toegankelijker te maken voor een breed publiek. De collectie zal bestaan uit verschillende items zoals jurken, tops, mantels, gilets en trenchcoats. De presentatie van de overige items uit de collectie volgt op 8 maart, tijdens een couture-show in Amsterdam.

Zalando en MOAM lanceren eerste item van gezamenlijke collectie

MOAM Collective is een platform waarbij jonge designers als collectief werken aan één collectie. Hierbij worden ze gecoacht door iconische namen uit de creatieve industrie, zoals Diane Pernet, Walter Van Beirendonck, Viktor&Rolf, Lanvin’s Lucas Ossendrijver, Frans Ankoné en Sara Maino van Vogue Italia. Doel van de samenwerkingen is het ontwikkelen van talent en het verbreden van kennis. MOAM is het geesteskind van AMFI-alumni Martijn Nekoui en werkte sinds haar oprichting in 2012 meermaals samen met grote namen uit het bedrijfsleven, zoals KLM, Hema en Philips.

Zalando en MOAM lanceren eerste item van gezamenlijke collectie

Beeld: Inez & Vinoodh/ Zalando

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN