• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zalando test same day delivery in Amsterdam

Zalando test same day delivery in Amsterdam

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Na Duitse steden als Berlijn en Keulen is Amsterdam nu voor het eerst aan de beurt voor de same day delivery service van Zalando. De e-commercegigant doet de komende tijd een proef waarbij Amsterdamse klanten hun bestelling nog dezelfde dag ontvangen.

Dat liet Ken Fontijn, country head Zalando Benelux, tegenover Het Parool weten. “Het is nog een proef, maar we weten dat klanten heel graag hun bestelling zo snel mogelijk willen ontvangen.”

Klanten die hun bestelling voor 13:00 uur plaatsen, kunnen worden uitgekozen voor de test. De bestelling wordt samengesteld in het Zalando-magazijn in Mönchengladbach, waarna het samen met andere pakketten naar Amsterdam wordt gebracht. Daar zorgt bezorgdienst Trunkrs ervoor dat de bestelling via privéauto's van aangesloten chauffeurs nog dezelfde dag bij de klant terechtkomt. De bezorgdienst is vooralsnog gratis.

Verder laat Fontijn tegenover de krant weten dat een test met het gebruik van de voorraad van lokale winkeliers in Nederland niet uitgesloten wordt. Momenteel doet Zalando hiermee al een proef in Duitsland. “De toekomst van Zalando ligt in partnerschappen. Zo bieden wij modewinkels ook de online kennis die ze zelf misschien niet hebben. Ik zie de modewereld allang niet meer in offline of online,” aldus Fontijn. In Amsterdam testte Zalando begin dit jaar al een ander concept, namelijk Retour on Demand. Dit concept is inmiddels uitgerold in heel Nederland.

Beeld: Zalando Facebook

Zalando