• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zantman Modegroep importeur Elle

Zantman Modegroep importeur Elle

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Zantman Modegroep wordt wholesale importeur voor Elle damesmode in Nederland. Het modebedrijf heeft deze week een overeenkomst getekend met L-Collections. Directeur Pascal Zantman: "Elle past precies in onze strategie en beleid. Het is een mooie aanvulling op ons bestaande merkenpakket voor de meer modieuze damesmode winkels."

L-Collections is een dochtermaatschappij van de Fashion Brands Company, die in december 2005 het failliet verklaarde L-Unlimited overnam. L-Unlimited exploiteerde hiervoor de Elle Womenswear licentie voor Euretco. L-Collections heeft de rechten om Elle damesmode te ontwerpen, ontwikkelen en op de markt te brengen in Europa en het Midden-Oosten. Het merk is eigendom van Hachette Filipacchi Medias in Parijs. De kleding wordt verkocht aan importeurs en via agenten. De overeenkomst met de Zantman Modegroep is dus de eerste en andere landen zullen volgen. "Wij gaan ons meer op het buitenland richten, dan Euretco deed. Uiteindelijk zal de Nederlandse markt slechts 5 procent inbrengen van de totaalomzet," zegt Martin Ligtenbarg, directeur van L-Collections.

De collectie wordt vernieuwd. Voor het ontwerp is het duo Oscar Raaijmakers en Süleyman Demir van Oscar Suleyman aangetrokken. Ligtenbarg zegt dat zij een meer vrouwelijke collectie voor Elle zullen ontwikkelen. "Met een eigen handschrift en van hoge kwaliteit." De prijzen gaan iets omlaag, maar blijven in het midden-hoog segment. Tevens zullen verschillende flash-collecties worden toegevoegd. "Daarvoor hebben we een ontwerpster aangetrokken, die vanuit Parijs de korte termijn collecties gaat ontwikkelen."

Gestart wordt met de herfst/winter collectie van 2006. Deze zal worden verkocht vanuit de showroom van de Zantman Modegroep. Zantman: "We gaan vervolgens voorjaar/zomer 2007 op de vertrouwde manier verkopen." Elle Womenswear zal deze zomer in ieder geval terug te vinden zijn op de Bread & Butter vakbeurs in Barcelona en de Who's Next in Parijs.

Tevens heeft L-Collections de rechten om in Europa Elle monobrandstores openen. Ligtenbarg: "Dit jaar zullen er één of twee van dergelijke winkels in Nederland worden geopend. En we zien mogelijkheden voor merkwinkels in Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Polen en Rusland.

Vorige week werd bekend dat de Britse licentiehouder van Elle, de Actif Group, surseance heeft aangevraagd. Volgens Ligtenbarg zijn er geen plannen om die licentie over te nemen. "We verwachten dat de Actif Group binnenkort een doorstart zal kunnen melden. In het verleden heeft L-Unlimited ook aan Actif geleverd, we zien hen dan ook liever als klant."

Elle womenswear