Zara komt nu ook in XXL

Zara heeft eindelijk gehoor gegeven aan de vele oproepen van klanten om het matensysteem uit te breiden. De fast fashionketen gaat nu ook kleding aanbieden in maat XXL.

De eerste items zijn inmiddels in de online winkel gelanceerd, hoewel de nieuwe maat nog niet is doorgevoerd voor de gehele lente-/zomercollectie. De Spaanse ELLE bericht dat het eerste kledingstuk in de Spaanse webwinkel, een lichtblauwe blouse al binnen 24 uur was uitverkocht in Spanje. In de Nederlandse en Belgische webwinkel zijn een top, 3 verschillende t-shirts en een wijde broek in maat XXL te vinden.

Zara komt nu ook in XXL

In 2015 lanceerden diverse klanten petities en handtekeningenacties om hun onvrede over de ‘kleine Spaanse maatjes’ kenbaar te maken en aan te pakken. Zo lanceerde de Catalaanse Anna Riera een petitie on de naam ‘Maat 46 is geen grote maat, maar een echte maat’, die al meer dan 100.000 handtekeningen opleverde.

Hoewel Mango een plussize lijn heeft die ‘Violeta by Mango’ heet, kiest Zara ervoor om de grote maten onder te brengen in de reguliere lijn. Bij andere Inditex-merken zoals Bershka, Stradivarius, en Pull & Bear zijn nog geen XXL-maten aan de collecties toegevoegd.

Beeld: Zara

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN