De netto verkoop van de Zeeman Groep uit Alphen aan de Rijn is over de eerste helft van dit jaar gestegen met 17%. De 163 winkels in Duitsland boekten een netto verkoopcijfer van 27 miljoen euro, tegen 23 miljoen over 134 winkels vorig jaar.
De expansie in Duitsland wordt nu ook hervat. Dit nieuws komt onverwacht nadat het bedrijf eerder deze maand bekend maakte haar expansieplannen in Duitsland stil te leggen, omdat de omzetcijfers over 2001 in dat land met 10% waren terug gelopen.

Alle afzetmarkten hebben bijgedragen aan de totale omzetstijging naar 148 miljoen euro. Hieraan droegen 359 van de 395 Nederlandse winkels bij, 105 in België en 9 in Frankrijk. Zeemans netto winst klom van 3.5 miljoen euro naar 6.1 miljoen euro. In deze periode werden vijf winkels gesloten, waarvan twee in Duitsland. Er werden in totaal 16 nieuwe vestigingen geopend verdeelt over Nederland, België en Frankrijk.

Zeeman sponsort dit jaar de kinderboekenweek 2002. Het bedrijf biedt leerlingen van de basisscholen een speciaal kinderboekenweek T-shirt aan voor 1,49 euro. Daarnaast zullen via de Zeemanwinkels folders worden verspreid, die beogen het voorlezen aan de jongste kinderen te bevorderen. Behalve in het Nederlands, zullen deze folders ook in het Marokkaans en het Turks verspreid worden. De kinderboekenweek vindt plaats van 2 tot en met 12 oktober.

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN