• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zeeman lanceert bruidsjurk van 29,99

Zeeman lanceert bruidsjurk van 29,99

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Diep in de buidel tasten voor een bruidsjurk? Dat hoeft niet, vindt budgetketen Zeeman. De retailer komt met een opvallende actie: een bruidsjurk voor 29,99.

“Als je gaat trouwen lijkt het wel alsof alles duur moet zijn. Anders is het niet goed. Zo zien wij dat dus niet,” licht Zeeman toe op de website. “Je trouwjurk hoeft echt niet de duurste kledinguitgave van je leven te worden. Om te bewijzen dat het goedkoper kan, hebben wij een eigen trouwjurk ontworpen.”

De jurk heeft een top van decoratief kant met een onzichtbare ritssluiting op de rug. Om volume te creëren is de rok opgebouwd uit vier lagen: één laag glanzend satijn en drie lagen tule. De rok is afgewerkt met plooien en de taille wordt geaccentueerd met een breed satijnen lint.

De jurk is verkrijgbaar in vier maten: maat 38 tot 44. “Dat kan ook, omdat we in de top een beetje stretch hebben verwerkt zodat hij altijd een mooie pasvorm heeft. De rok kun je zelf op de juiste lengte inkorten,” legt Zeeman uit. Op deze manier kon de retailer in ééń keer een grote order plaatsen bij de leverancier, waar ze al lang mee samenwerken.

Zeeman is niet de eerste retailer die met een betaalbare bruidsjurk komt. In oktober 2015 lanceerde Asos eveneens een bruidsjurkencollectie. Ondanks dat dit om een ‘goedkope bruidsjurkenlijn’ gaat, zijn de jurken nog steeds 10 keer duurder dan de jurken van Zeeman; 300 euro per jurk.

Update: De spotgoedkope trouwjurk van Zeeman is een groot succes. Binnen enkele uren nadat de jurk online verkrijgbaar was, was hij al uitverkocht. Ook de mini-versie voor bruidsmeisjes van 6,99 was niet meer verkrijgbaar. De klantenservice laat aan het AD weten dat er 1.500 jurken besteld zijn, en dat ze in een aantal keren geleverd zullen worden. Wie achter het net gevist heeft, kan een e-mail sturen naar de klantenservice en zal vervolgens een bericht ontvangen als de jurk weer verkrijgbaar is.


Zeeman