• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zeeman lanceert ‘Hybrid Z’; een high-end sneaker van 200 euro

Zeeman lanceert ‘Hybrid Z’; een high-end sneaker van 200 euro

Door Marjolein Stormezand

27 mei 2019

Mode

Waarom zijn sommige sneakers zo duur? Deze vraag stelde retailketen Zeeman zichzelf en ging op onderzoek uit. De textielsuper ontwikkelde volgens een persbericht een heel dure sneaker, de ‘Hybrid Z' gedoopt, en een heel goedkope sneaker, met de naam ‘Basic Z’. Waar zitten de verschillen in behalve in de prijs?

Zeeman onderzoekt: wat maakt een dure sneaker zo duur?

Voor de ‘Hybrid Z' heeft Zeeman volgens het persbericht de aanpak van produceren overgenomen van high-end sneakermerken. Zeeman liet verschillende influencers, waaronder Lizzy van der Ligt, Yuki Kempees, Sanne Poeze en GirlonKicks meedenken over de campagne. “We maakten een uniek en opvallend ontwerp, als echt fashion statement. Door de sneaker in een beperkte oplage van vijfhonderd stuks op de markt te brengen, houden we de ‘Hybrid Z’ exclusief. Met een uitgebreide marketingcampagne en social media creëren we een hype”, aldus Zeeman in het bericht.

De retailketen vervolgt zijn aanpak: “De extreme sneaker verkopen we online via een zogenaamde raffle (consumenten krijgen een ticket voorzien van nummer waarmee hij/zij kans maakt op de prijs red.) en zal tijdelijk verkrijgbaar zijn in exclusieve pop-up stores in Amsterdam en Antwerpen. De ‘Hybrid Z’-sneaker is verkrijgbaar in maat 37 tot en met 45 en kost 200 euro.”

Voor de ‘Basic Z’ volgde Zeeman zijn eigen werkwijze. Die gaat naar eigen zeggen uit van een eenvoudig ontwerp met goede materialen als basis. Deze sneaker werd in grote aantallen (20.000 stuks) gemaakt. Vervoer ging, ruim gepland en voor de laagst mogelijke kosten, over zee. Er werd geen dure reclame gemaakt, alleen een duidelijke productfoto. Op deze manier lukte het Zeeman om een ‘kwalitatieve basic sneaker te maken, voor de laagst mogelijke prijs’. De ‘Basic Z’ is er in maat 37 tot en met 45 en is vanaf 1 juni te koop voor 12,99 euro in 600 Zeeman winkels en in de webshop van de retailer.

De ‘Hybrid Z’ is niet gemaakt als serieuze stap van de retailer om de high-end-markt te betreden. Consumenten kunnen de ‘Hybrid Z’ op twee manieren bemachtigen: door zich vóór 29 mei 12.00 uur voor de raffle op www.hybriddrop.com in te schrijven of om af te reizen naar de Zeeman pop-up store in Amsterdam of Antwerpen op 31 mei en op 1 en 2 juni. De winst die Zeeman met de ‘Hybrid Z’ maakt, gaat naar Save Our Sisters in India, een doel dat Zeeman naar eigen zeggen als 14 jaar steunt.

Over Zeeman

Zeeman opende zijn deuren in 1967 en behoort tot de grootste moderetailers van Nederland. Zeeman ontvangt jaarlijks 70 miljoen klanten in de 1.300 winkels; 521 in Nederland, 178 in Duitsland, 276 in België, 278 in Frankrijk, 32 in Spanje, 3 in Oostenrijk en 12 in Luxemburg. In 2012 lanceerde Zeeman zijn webshop in Nederland en in 2016 in België.

Beeld: Zeeman

Basic Z
Campagne
Hybrid Z
Sneaker
Zeeman