• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zien: River Island viert jubileum met heritage capsule collectie

Zien: River Island viert jubileum met heritage capsule collectie

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Britse retailketen River Island bestaat dertig jaar. De keten heeft middels een persbericht aangekondigd dit te vieren met een 90-delige capsule collectie voor mannen, vrouwen en kinderen. De capsule collectie die volgens River Island ‘de rijke historie van het merk weergeeft’, ligt nu in de winkelschappen.

De capsule collectie met remakes van kledingstukken, accessoires en schoenen uit het archief van River Island werd intern ontworpen en bevat een feestcollectie en een casual kledinglijn.

De vrouwencollectie bestaat uit 26 stukken. De hoogtepunten uit deze collectie zijn volgens het modemerk een handtas uit 1991 die in een nieuw jasje is gestoken, een parka uit hetzelfde jaartal die van nep luipaardbont werd voorzien en de populaire Molly jeans waarvan de achterzakken en de tailleband een update hebben gekregen.

De 18-delige mannencollectie bestaat eveneens uit klassiekers in een hedendaagse variant en biedt de River Island-consument onder andere een tweedelig pak en een double breasted overjas. Verder bevat de collectie populaire stijlen zoals een bikerhack, Chelsea laarszen en een kort bomberjasje.

De kindercollectie, geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden tot aan kinderen van 12 jaar, bestaat uit 22 stuks voor meisje en 24 kledingstukken, schoenen en accessoires voor jongens. Voor de meisjes- en de jongenslijn is inspiratie gehaald uit de volwassen lijnen van het Britse modemerk.

Bernard Lewis, directeur en oprichter van River Island zegt in het persbericht trots te zijn om na dertig jaar nog steeds aan het hoofd te staan van één van de grootste modemerken in de Britse mode-industrie. "We hebben hard gewerkt om marktleider te worden op het gebied van betaalbare mode. Dit hebben we gedaan door de nieuwste trends in kwaliteit en met oog voor ontwerp voor een scherpe prijs aan te bieden”, aldus Lewis in het persbericht.

De jubileumcollectie van River Island is verkrijgbaar via de webshop en geselecteerde winkels wereldwijd. De prijzen variëren van 25 tot 250 Britse pond (omgerekend circa 27 en 277 euro) voor de mannen- en vrouwenlijn. De prijzen van de kindercollectie variëren van 10 tot 160 Britse pond (omgerekend circa 11 en 177 euro).

Beeld :River Island

Bernard Lewis
jubileum collectie
River Island