• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zien: Trinhbecx showt collectie gemaakt van GFT afval op DSFW

Zien: Trinhbecx showt collectie gemaakt van GFT afval op DSFW

Door Marjolein Stormezand

15 okt 2018

Ontwerpersduo Trinhbecx is de laatste op een rij om op de Dutch Sustainable Fashion week zijn duurzame collectie te showen. Het duo presenteerde zijn modellen op vrijdag 12 oktober op afvalpunt Oost in Amsterdam. Een logische keuze: de collectie bestond namelijk uit materialen gemaakt van GFT afval.

“Wat ons betreft was dit één van de meest unieke catwalk shows ooit vertoond. Een high fashion collectie van volstrekt nieuwe materialen, die de duurzame innovatie binnen de mode-industrie weerspiegelt. Prachtige materialen met als herkomst GFT-afval, verwerkt in een couture collectie en vertoont op een afvallocatie: een mooie apotheose van een zeer geslaagde week”, aldus initiatiefnemer van de DSFW, Cécile Scheele over de afsluitende modeshow in het persbericht.

De ontwerpen uit de collectie van Trinhbecx waren gemaakt van onder andere koffiedik (Singtex), ananas (Piñatex), visresten (Umorfil), champignons, fournituren van groente- en fruitafval (Bio-Trimmings) en plantaardig kweekleer (Coronet). Volgens Scheele zit in het materiaal dan ook de echte ontwikkeling richting een duurzame mode-industrie.

Het artikel gaat verder onder de foto’s

De Dutch Sustainable Fashion Week werd in 2014 gelanceerd en staat in het teken van consumentenbewustwording aangaande duurzame mode en het tonen van alle positieve ontwikkelingen en innovaties binnen de modebranche. Dit jaar vond de ‘week’ plaats van 5 tot en met 14 oktober. Volgens Scheele is er nog veel te doen om de bewustwording bij consumenten te vergroten: “We hebben voor ogen om verdere samenwerkingen aan te gaan met gemeenten en scholen, met als doel de zichtbaarheid in de verschillende steden te vergroten en om coördinatoren per stad aan te stellen die verantwoordelijk zijn voor de programmering in die gemeente. Daarnaast hopen we de grote concerns en convenantleden te enthousiasmeren om onderdeel uit te maken van deze week. De afgelopen 5 edities werden gedragen door 500 enthousiaste, vooruitstrevende MKB-ers, die hun verantwoordelijkheid nemen mbt het verduurzamen van deze branche. Nu is het tijd dat de grootwinkelbedrijven ook aanhaken. Alleen dan kunnen we de impact vergroten”, aldus Scheele in het persbericht.

Beeld: Team Peter Stigter

Circulaire mode
Dutch Sustainable Fashion Week
RECYCLING
Trinhbecx