• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zoete creaties Frans Molenaar

Zoete creaties Frans Molenaar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Frans Molenaar kennen wij als ontwerper van damesjaponnen, maar de Nederlandse couturier ontwerpt nog veel meer. De meest recente creaties van Molenaar betreffen een fiets (voor het vaderlandse Spartamerk) en een serie taarten. Zijn eerste taart ontwierp Molenaar ter gelegenheid van de uitreiking van de Max Heijmans ring vorige maand, een van de meest pretentieuze Nederlandse modeprijzen.

Molenaar, die de ring die dag ook in ontvangst mocht nemen - creëerde voor de feestelijke bijeenkomst in het Amsterdamse Amstelhotel een prachtige taart. De traktatie was ontworpen in de vorm van die ring en omvatte meerdere etages. Dat de taart ook lekker was bleek wel uit het feit dat de genodigden minder dan een half uur nodig hadden om het gevaarte tot de laatste kruimel op te peuzelen. (Dit tot teleurstelling van uw verslaggeefster die te laat bij het buffet aankwam.)

Ook voor zijn verjaardag, die Frans Molenaar afgelopen weekend vierde, ontwierp de couturier een aantal heerlijkheden. De taarten werden binnen gebracht door Siemon de Jong, eigenaar van 'de Taart van m'n tante' een Amsterdams cateringbedrijf dat inmiddels een thee-/ koffie- en vooral taarthuis heeft geopend op een hoek van de Ferdinand Bolstraat. De Jong serveerde vier originele Molenaar-taarten. "Dit zijn de eerste taarten uit een serie van tien exemplaren," aldus De Jong in De Telegraaf.

fransmolenaar