• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zomoy nieuw Nederlands tassenmerk

Zomoy nieuw Nederlands tassenmerk

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Met Zomoy heeft Nederland er een nieuw tassenmerk bij. De eerste collectie van het merk bestaat uit vier laptoptassen met een apart design. "Volgens ons is dit gedeelte in de markt nog onvoldoende ingevuld," zegt oprichter Mischa Snijders. "Er zijn haast geen mooie, stijlvolle tassen om je laptop in mee te nemen. De meeste bestaande laptoptassen zijn gewoon van nylon of vrij eenvoudig vormgegeven. In ieder geval was er nog geen Nederlands merk dat inhaakte op de behoefte aan speelsere tassen van mooi leer." Samen met Annelise Breteler kwam Snijders op het idee het merk op te richten toen ze samen in een camper door Australië reisden. "We wilden nooit meer voor een baas werken," aldus Snijders.

Het kostte het tweetal anderhalf jaar om het bedrijf op poten te zetten. Voor het ontwerp van de tassen, heeft Zomoy gekozen voor jonge, onbekende ontwerpers. "Als startend ondernemer is het moeilijk om topdesigners aan te trekken," zegt Snijders. "Vandaar dat we gezocht hebben naar jong talent." De tassen uit de eerste collectie zijn bedacht door Viola Puhalovic, een industrieel ontwerpster die eerder al werkte voor Nokia en Puma. De tassen van haar hand zijn allemaal van leer, met een voering van velours. De tassen zijn uitgevoerd in verschillende kleuren en zijn geschikt voor het vervoeren van dagelijkse benodigdheden als sleutels, geld, papieren, mappen, organizers, i-Pod en uiteraard een laptop.

Voor de nieuwe collectie zoekt Zomoy weer nieuwe ontwerpers. Mogelijk wordt de collectie dan ook uitgebreid met schoudertassen en accessoires. "De laptoptassen, of 'workbags' zoals wij ze zelf noemen, zijn echt de basis van het bedrijf. Waarmee we ons een positie kunnen verwerven op de markt." Het resultaat is een voorraad van vooralsnog 750 tassen en bijpassende organizers die vanaf december worden uitgeleverd aan verschillende boetieks en exculsieve tassenwinkels.

Zomoy