• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zuid-Afrikaanse labels volgende zomer naar Nederland

Zuid-Afrikaanse labels volgende zomer naar Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De zomer van 2006 krijgt een Zuid-Afrikaans tintje. Mode uit Kaapstad, Johannesburg en Durban komt mede door de negende succesvolle editie van de South African Fashion Week overgewaaid naar Europa. Craig Native is een van de eerste ontwerpers uit Zuid-Afrika die zijn weg naar Nederland vindt. De Fresh Urban Streetwear, geïnspireerd op de vergeten Zuid-Afrikanen op straat, komt via exclusieve winkels in Londen en Stockholm naar Nederland. Native wil met zijn ontwerpen realiteit benadrukken, tegenover oppervlakkigheid en glamour.

Het label Sun Goddess is geïnspireerd op de Zuid-Afrikaanse historie, maar mixt de traditionele stijl ook met de huidige Europese mode. Met een zweem nostalgie én een blik vooruit levert de collectie een bijdrage aan de wederopbouw van de Zuid-Afrikaanse identiteit. De ontwerpers van Sun Goddess, Thando and Vanya Mangaliso, hebben al een breed klantenbestand opgebouwd, van Zuid-Afrikaanse celebrities tot aanhangers in Londen en de VS.

De negende editie van de Zuid-Afrikaanse modeweek, die gehouden werd van 28 tot en met 31 juli, was wederom een succes. Sinds vorig jaar bewijst de fashion week dat mode ook in Zuid-Afrika economische betekenis heeft.

South African Fashion Week