Adidas verplaatst deel van productie naar Duitsland

Sportmodeketen Adidas verplaatst de productie van Duitse nationale voetbalshirts van Asië naar Duitsland. Het Made in Germany-project, dat naar verwachting in 2017 klaar is, is het begin van een groter plan van Adidas om meerdere producten in Duitsland te gaan ontwikkelen. Dat meldt Adidas CEO Herbert Hainer in Sports Bild.

Op dit moment draagt het Duitse nationale voetbalteam shirts die zijn gemaakt in Asië, waar 99 procent van Adidas´ productie plaatsvindt. Volgens Hainer is deze regio door stijgende arbeidskosten en strengere milieu-eisen minder aantrekkelijk geworden. Adidas test momenteel geautomatiseerde productie-eenheden in Duitsland.

Hainer zegt dat de in Duitsland geproduceerde voetbalshirts alleen een succes zijn als zowel Adidas als de Duitse voetbalbond er economisch voordeel uit kan halen. “We kunnen hier nog niet al onze shirts tegelijk maken. We hebben er specifiek voor gekozen eerst de voetbalshirts in Duitsland te produceren. Tijdens het WK van 2014 hebben we 2,5 miljoen Duitse voetbalshirts verkocht,” vertelt hij.

De nationale productie is onderdeel van het Speed Factory-project, waarmee het Duitse ministerie van Economische Zaken Duitsland´s positie als bedrijfslocatie wil versterken. De komende tijd wordt gekeken naar productinnovaties en nieuwe fabricagetechnieken, die Adidas kunnen helpen een groter deel van zijn productie naar Duitsland te verplaatsen. Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN