Amazon begon aanvankelijk als een online winkel voor boeken, maar is inmiddels uitgegroeid tot een webshop waar klanten ook terecht kunnen voor onder andere kleding en accessoires. Deze week heeft de e-tailer een nieuw onderdeel toegevoegd: Amazon Handmade.

Bij Amazon Handmade kunnen klanten terecht voor producten die, zoals de naam al aangeeft, met de hand gemaakt zijn. Het platform begint met het verkopen van 80.000 producten, waaronder bijvoorbeeld sieraden en keukenlinnen, die gemaakt worden door ongeveer 5.000 mensen uit 60 landen, meldt The New York Times.

Het concept wordt door diverse media al vergeleken met Etsy: een in 2005 opgerichte online winkel waar particulieren zelf gemaakte producten kunnen verkopen. Net als Etsy, gaat ook Amazon de Handmade sectie persoonlijk maken door per product aan te geven wie de maker is. “Zie het als een fabrieks-vrije zone waar massaproductie niet aan de orde is,” aldus Peter Faricy, vice president van Amazon en tevens verantwoordelijk voor de nieuwe afdeling, tegen The New York Times. Volgens de Amerikaanse krant wil de online gigant met deze stap de invloed in de e-commerce markt nog verder te vergroten door meer te bieden dan alleen maar standaard producten.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN