• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Amazon opent 1.500 nieuwe afhaalpunten in de Benelux

Amazon opent 1.500 nieuwe afhaalpunten in de Benelux

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Amerikaanse e-tailer Amazon heeft in totaal 1.500 afhaalpunten toegevoegd aan zijn netwerk in België, Nederland en Luxemburg. In Nederland heeft het bedrijf 750 nieuwe afhaalpunten geopend, in België betreft het 725 punten en in Luxemburg zijn er 25 locaties bijgekomen. Het bedrijf heeft hiervoor de handen ineengeslagen met DPD Pickup, de marktleider op het gebied van pakketbezorging in de Benelux. Dat meldt Twinklemagazine.

Met het toevoegen van deze afhaalpunten komt de teller op een totaal van 2.300 punten in de Benelux. De toevoeging van de nieuwe afhaalpunten zorgt bijna voor een verdriedubbeling van het aantal. Wanneer klanten een bestelling plaatsen op amazon.fr (België), amazon.de (Luxemburg) of amazon.nl (Nederland), kunnen zij zelf een afhaalpunt kiezen. De levering van een pakket neemt ongeveer twee tot drie dagen in beslag.

”Veel kopers hebben al voor afhaalpunten gekozen als gemakkelijkste manier om hun bestellingen op te halen,” vertelde Amazon’s vice-president van de afdeling ‘Customers & Fulfillment’. “Door ons afhaalpuntennetwerk in België, Luxemburg en Nederland uit te breiden maken we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk.”

De afhaalpunten waar klanten van Amazon vanaf nu terechtkunnen, zijn te vinden bij een grote verscheidenheid aan winkels. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan tabakwinkels, bloemenwinkels maar ook fietsenwinkels.

Amazon
DPD Pickup
E-commerce