De Amerikaanse merken American Eagle en Earie zijn binnenkort in diverse Europese landen verkrijgbaar, waaronder ook in Nederland. Moederbedrijf American Eagle Outfitters, Inc. heeft een meerjarige licentieovereenkomst getekend met AEO EU voor de uitbreiding van de twee merken in verschillende Europese markten. Dat liet het bedrijf deze week via een persbericht weten.

In samenwerking met AEO EU, dat onder leiding staat van Sunil Shah, zullen de merken de komende drie jaar diverse winkels in Europa openen. De eerste American Eagle winkels zullen naar verwachting deze zomer in Ierland worden geopend. Hierna zal een e-commerce site voor de Europese Unie gelanceerd worden en zullen daarna winkels worden gevestigd in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, de Tsjechische Republiek en het Verenigd Koninkrijk.

”Mondiale uitbreiding is een grote groeikans voor AEO Inc., en we verheugen ons erop onze topmerken American Eagle en Aerie te introduceren in bruisende Europese consumentenmarkten,” aldus Jay Schottenstein, topman van American Eagle Outfitters, Inc., in een persverklaring. Het bedrijf telt inmiddels ruim 1.000 winkel in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, China en Hongkong en heeft via licenties nog 200 internationale verkooppunten.

AEO EU heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring met de lancering en uitbreiding van modemerken in Europa, waaronder Pepe Jeans, Tommy Hilfiger, Guess Jeans, Esprit en Skechers.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN