• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Apple introduceert nieuwe shopcategorie binnen App Store

Apple introduceert nieuwe shopcategorie binnen App Store

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Shoppen op je mobiele telefoon wordt een stuk handiger met de nieuwe ‘shopping’ categorie binnen de App Store. Het miljardenbedrijf maakte op maandag bekend dat de ‘shopping’ apps uit de ‘lifestyle’ categorie worden verwijderd en hun eigen categorie krijgen.

Mobiel winkelen is volgens vice-voorzitter van internetdiensten voor Apple Pay, Jennifer Bailey, het hardst groeiende e-commerce segment, vooral binnen apps. Women’s Wear Daily meldt dat winkel-gerelateerde mobiele zoekopdrachten volgens Google het afgelopen jaar met 120 procent zijn toegenomen. Ook zou 54 procent van de Amerikaanse consumenten dit kerstseizoen inkopen doen via hun smartphones.

Een deel van de apps binnen de shopcategorie zullen ook met Apple Pay bediend kunnen worden. Met de nieuwe technologie van Touch ID, waarmee gebruikers bijvoorbeeld ook hun smartphone tegenwoordig kunnen ontgrendelen, zullen betalingen een stuk gemakkelijker worden. Volgens Bailey zullen consumenten veel minder snel afhaken als een site - of app - de mogelijkheid van Apple Pay biedt, omdat het invoeren van creditcardgegevens dan overbodig is.

Hoewel grote uitgaven vooralsnog nauwelijks voorkomen via mobiel winkelen, gelooft Bailey dat dit slechts een kwestie van gewenning en tijd is.

Apple