• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Apple Watch verkoop valt zwaar tegen

Apple Watch verkoop valt zwaar tegen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het leek zo veelbelovend, de Apple Watch van het gelijknamige miljardenbedrijf. Men stond aanvankelijk in de rij om de allernieuwste gadget van het Amerikaanse bedrijf Apple te bewonderen, maar slechts een paar maanden na de lancering valt de verkoop in Amerika vies tegen.

In Nederland moet de verkoop van de Apple Watch nog van start gaan, maar in de Verenigde Staten is de verkoopt sinds de lancering in april met 85 procent gedaald. Uit een marktonderzoek van het Californische Slice Intelligence blijkt dat Apple minder dan 20.000 horloges per dag verkoop in de Verenigde Staten, en op sommige dagen zelfs minder dan 10.000. In de eerste week verkocht Apple 200.000 horloges per dag.

Volgens Slice bestaat bovendien twee-derde van de verkochte horloges uit het instap ’Sport’ model, hetgeen minder omzet oplevert dan de andere versies. Van de dure gouden versie zouden sinds de lancering minder dan 2.000 stuks zijn verkocht, meldt Slice.

Het onderzoek is echter slechts gebaseerd op de verkoop in de Verenigde Staten, en laat dus niet zien wat er in andere markten gebeurt. In China, waar men dol is op technische snufjes, zouden de getallen heel anders kunnen zijn. Dat moet blijken als Apple op 21 juli zijn derdekwartaalcijfers bekendmaakt.

Apple