• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Banana Republic stapt uit Britse markt

Banana Republic stapt uit Britse markt

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Banana Republic keert de Britse markt de rug toe om zich te kunnen concentreren op de Amerikaanse thuismarkt. De modeketen sluit alle acht winkels in het Verenigd Koninkrijk in een poging de dalende omzet in beide markten te stelpen. Dat meldt moederbedrijf Gap Inc.

Het merendeel van de winkels zal voor het einde van dit jaar zijn deuren sluiten, liet het bedrijf weten. In mei kondigde de modegroep al de sluitingen van 75 Old Navy en Banana Republic winkels in het buitenland aan, en waarschuwde dat de winst dit jaar lager zou uitvallen dan analisten hadden verwacht, mede door de dalende omzet bij Banana Republic. De koers van Gap daalde als gevolg met 1 procent.

Banana Republic en Gap zagen hun omzet al een aantal jaren dalen. De vergelijkbare omzet van Banana Republic daalde in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar met 9 procent, de zesde achtereenvolgende daling. Old Navy boekte enig herstel, maar de twee andere merken lijden nog steeds onder een assortiment dat de plank steeds misslaat.

”Het grootste probleem is dat de proporties van Banana Republic niet goed werken. Dit is wereldwijd van toepassing, maar met name in het Verenigd Koninkrijk, waar de activiteiten beperkt zijn en het merk niet van de grote volumes kan profiteren die het in de Verenigde Staten heeft,” zei Neil Saunder, managing director van retail consultant Columino in een interview met Business of Fashion.

Volgens Gap zullen Britse klanten van Banana Republic het merk nog kunnen kopen via de regionale website.

Banana Republic
Gap