• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Belgische e-commerce platform Storesquare komt naar Nederland

Belgische e-commerce platform Storesquare komt naar Nederland

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Storesquare, het Belgische E-commerce platform voor en door lokale ondernemers, komt binnenkort naar Nederland. ING België, onderdeel van moederbedrijf ING, heeft een aandeel gekocht in de online handelsplaats. Dat meldt de Roularta Media Groep, die met 65 procent grootaandeelhouder van Storesquare is, in een persverklaring.

Storesquare fungeert als marketingplatform en als verkoopkanaal voor lokale ondernemers en retailers. Met de intreding van ING wordt de waarde van Storesquare geschat op zo’n 15.6 miljoen euro. Hoe groot het aandeel van ING wordt, is niet bekend gemaakt. Het platform, opgericht in 2016, wist in het huidige jaar maandelijks groei te realiseren ten opzichte van het eerste. In een half jaar tijd verdrievoudigde de omzet.

"In amper twee jaar tijd, heeft Storesquare een vaste plaats verworven in het Belgische e-commerce landschap,” aldus Xavier Bouckaert, CEO van Roularta, in het persbericht. “Storesquare is uitgegroeid tot een heuse e-commerce platform met 600.000 maandelijkse bezoekers en meer dan 245.000 unieke producten. Onze gezonde ambitie is om in 2018 de grootste Belgische online shop te worden.” Inmiddels zijn er zo’n duizend lokale ondernemers en retailers aangesloten bij Storesquare, waaronder Atelier 11 uit Antwerpen en B-Wear uit Zwevegem.

Eerder dit jaar werden de Nederlandse ambities van Storesquare al uitgesproken. "De site groeit sneller dan Bol.com ooit heeft gedaan, maar zal wel pas in 2020 break-even draaien", verklaart Stefan Seghers, directeur van Storesquare, tegenover het Belgische Knack. "We gaan spelen in de achtertuin van Bol.com", aldus Seghers tegen Knack.

Storesquare