• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bendorff sluit bijna alle deuren; nieuw concept Miles gestart

Bendorff sluit bijna alle deuren; nieuw concept Miles gestart

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De modeketen Bendorff sluit alle winkels in Amsterdam. De winkels zijn niet meer rendabel, zegt Frans Torque van Four to Six Retail tegen Parool. Alleen de winkel in Den Haag blijft open.

Bendorff sluit de Amsterdamse winkels in de Haarlemmerstraat, Utrechtsestraat en de vestiging aan de Anagang in Haarlem. Eerder had de keten ook winkels in de Wolvenstraat en Kalverstraat, maar die bestaan niet meer. De winkel aan de Prinsenstraat 11 in Den Haag blijft wel open.

De winkels zijn niet failliet gegaan, benadrukt Torque. Ze waren echter niet langer rendabel. “We zijn gestopt. Een tijd lang ging het best goed, vooral in Amsterdam, maar het liep terug,” legt hij uit aan Parool.

Torque stelt dat het vooral voor kleine modeketens lastig is om het hoofd boven water te houden. Hoewel consumenten weer meer geld uitgeven, veranderen de trend sneller dan ooit te voren. Grote ketens als H&M en Zara, de zogeheten fast fashion ketens, weten snel in te spelen op wisselende trends, in tegenstelling tot kleine ketens. De trends veranderen nu zo snel dat het voor Bendorff ‘niet meer bij te benen is’, zegt Torque. Een bijkomend probleem is de financiële speelruimte. Als de inkomsten bij modewinkels tegenvallen, wordt het al snel lastig om nieuwe collecties vooruit te betalen.

Bendorff houdt slechts één winkel over

Helemaal stoppen is er echter niet bij voor een aantal medewerkers van Bendorff. Zij hebben namelijk een nieuwe winkel geopend, genaamd Miles, aan de Van Woustraat in Amsterdam. Torque denkt dat één winkel het wel zal overleven in het huidige retailklimaat. “"Die kan snel reageren, een keten als Bendorff met vijf of zes winkels is logger. Eigenlijk waren we te groot om flexibel te zijn, maar te klein om kapitaalkrachtig genoeg te zijn,” aldus Torque in Parool.

Frans Torque en Miles waren maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Beeld: Facebook Bendorff , Facebook Miles

bendorff