• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bijenkorf opent Tax Free Lounge

Bijenkorf opent Tax Free Lounge

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Bijenkorf in Amsterdam heeft een lounge geopend waar buitenlandse shoppers naar toe kunnen voor een belastingteruggave van hun aankoop. Dit is de eerste permanente locatie voor tax free shoppen buiten Schiphol, laat het warenhuis weten.

De loungeruimte bevindt zich op de vierde etage van het warenhuis aan de Dam. Global Blue is ingezet om zowel de zelfservice kiosken als de bemande balie te verzorgen. Naast de directe ‘Tax Refund’ is de lounge ook ingesteld als service- en informatiepunt voor internationale klanten.

Het warenhuis richt zich al langer op de groeiende groep reizigers buiten Europa, waaronder toeristen uit China, Rusland en Indonesië. Het is onderdeel van de nieuwe premium experience strategie. Om buitenlandse shoppers beter te bereiken, worden omroepboodschappen in het warenhuis in het Engels, Chinees en Russisch omgeroepen en zijn de gastvrouwen meertalig.

De lounge is onderdeel van de verbouwing om de strategie kracht bij te zetten. Ook komt er twee keer zoveel ruimte voor dure fashion labels, meldt Retailnews. Maar dat is geen middel om meer buitenlandse klanten te trekken, zegt CEO Giovanni, want ‘de grootste groep klanten in Nederlands, ook in het hoogste segment’.

De Bijenkorf