• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Birkenstock stopt met Amazon levering Europa

Birkenstock stopt met Amazon levering Europa

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Birkenstock heeft in een officiële verklaring laten weten dat het zijn zakelijke relatie met Amazon EU met ingang van 1 januari 2018 zal beëindigen. Vanaf deze datum zal het schoenenmerk niet meer rechtstreeks leveren aan de Europese dochtersonderneming in Luxemburg.

Het familiebedrijf diende verschillende klachten in bij Amazon aangaande schendingen van de wet op Amazons Marketplace. Op het platform zouden namaakproducten van slechte kwaliteit worden verkocht die inbreuk maken op het merkrecht van Birkenstock. Volgens Birkenstock wordt de consument misleid doordat de herkomst van de namaakgoederen niet wordt aangegeven.

Birkenstock heeft naar eigen zeggen meerdere malen aan Amazon gevraagd een verklaring op het platform af te leggen dat het gaat om verkoop van namaak Birkenstocks. Dit is tot op heden niet gebeurd. Door deze ‘schending in vertrouwen’ heeft het schoenenbedrijf aangegeven een einde te maken aan de zakelijke relatie met de Europese retailer. In januari dit jaar stopte het al met de levering aan Amazon USA na een soortgelijk incident.

Lees ook: Birkenstock bverbiedt retailers net Amazon samen te werken

Beeld: Birkenstock

Amazon
Birkenstock