• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bol.com bouwt eigen logistiek centrum in Waalwijk

Bol.com bouwt eigen logistiek centrum in Waalwijk

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

In 2016 start Bol.com met de bouw van een eigen distributiecentrum in Waalwijk. Het fulfilment center zal in 2017 zijn deuren openen en zal tevens goed zijn voor 1.000 nieuwe banen. Dat heeft Bol.com bekend gemaakt.

Het nieuwe centrum zal een oppervlakte van 50.000 vierkante meter hebben, wat neerkomt op 7 voetbalvelden. Momenteel wordt de distributie al vanuit Waalwijk geregeld, onder verantwoordelijkheid van Docdata, de beursgenoteerde dochteronderneming van Ahold. Docdata zal ook op de nieuwe locatie de dagelijkse leiding op zich nemen, evenals zorg voor het personeel en ondersteuning bij het ontwikkelen van innovaties.

Zowel de grond als het pand en de apparatuur in het nieuwe centrum zullen eigendom zijn van Bol.com. De realisatie van het nieuwe distributiecentrum is nodig om ook in de toekomst verder te kunnen innoveren en genoeg capaciteit te kunnen genereren.

Volgens directeur Daniel Ropers zal de omzet dit jaar ‘flink hoger’ zijn dan de 680 miljoen euro die Bol.com vorig jaar rapporteerde.

Bol.com